måndag 4 maj 2015

Gräddbräserad Karré med Lök och Paprika - Recept


Du behöver en stekpanna med lock

Ingredienser 2 port
1 msk        smör
2 msk        rapsolja
2 st            karréskivor med ben ca 200g/st
1 st            vitlöksklyfta, tunnskivad
1 msk        kryddpepparkorn
1 msk        kalvfond konc
1 dl            vatten

Hetta upp smör och rapsolja
Fräs kryddpeppar och vitlök hastigt
Tillsätt karrén - salta - och bryn bägge sidor rejält utan att bränna
Tillsätt kalvfond och vatten
Låt sjuda på låg värme till dess nästan alla vätska är borta


Men under tiden förbered
1 st            rödlök i lite grova bitar
1 st            röd paprika i lite grova bitar
1 msk        kalvfond konc
3 dl            grädde

Nu har första vätskan reducerat bort
Tillsätt lök, paprika, grädde och kalvfond
Låt sjuda 10 - 15 min så att du får en krämig sås
Smaka av med lite salt om det behövs

Servera med potatis eller en god sallad




Recept RuneEdin2015