torsdag 21 maj 2015

Ädelostfylld Älgkalvsrulle - Recept

Uppdaterat Recept från Herrmiddag 27 April 2011





Ädelostfylld Älgkalvsrulle Á la Herrklubben Trivselpolarna

Ingredienser 4 personer

1 kg älgkalvsstek
150 g blå castello
1 msk cremé fraiche 34 %
½ dl riven västerbottenost
1-2 tsk rosmarinsalt (flingsalt)
50 g smör
1 dl rött vin






Gör så här:
1. Skär köttet till ett enda stort flak så att det går att rulla samman till en rulle.
2. Blanda blå castello och cremé fraiche till en jämn smet.
3. Bred ut ostsmeten jämt över köttet. Strö över västerbottenost och flingsaltet.





4. Rulla ihop köttet och bind upp det med krympt bomullssnöre.



5.Stek köttet hastigt runt om med smör i het panna.




6.Lägg över köttet i ugnssäker form
7. Deglacera stekpannan med rödvin och häll över köttet, ställ in i ugn och kör köttet till 62 grader innertemp i 150 graders ugn.
8. Låt köttet vila i folie ca 40-50 min.



 Servera med en god sås och potatis



Gamla bloggen 27 April 2011