fredag 8 maj 2015

Gino med Gräddglass & Kockens Chokladsås - Recept

Till en riktig Gino ska man ha jordgubbar, kiwi och banan,
Men du kan också ta annan frukt och bär efter säsong samt färg och smak..
Vi tog mango istället för jordgubbarna.

Detta är ett uppdaterat recept från min gamla blogg

Gino 4 port
Skär ned frukten i små ugnssäkra formar (kokotter)
8-10 jordgubbar (vi tog mango)
4 kiwi
1 banan

Toppa med
100 g riven vit choklad
50 gr kokosflagor

Pressa över saft från 1-2 st lime

Gratinera i 200 graders ugn i 15 minuter
Servera med gräddglass och chokladsås


Kockens chokladsås
Rune Edin

1 dl strösocker
1 dl kakao
20 g smör normalsaltat
0.5 dl mörk sirap
2 dl grädde
ev 0,5 dl Country lane cream liqueur (eller Baileys)

Gör så här
Blanda alltsammans i en kastrull och koka upp under omrörning.

Låt svalna