Sambalmarinerade Revben Low & Slow - Crock-Pot varianten
Jag har omarbetat receptet på marinaden en aning eftersom jag har lite planer för den sedan
Men här hittar ni orginalet
Tack Therese
2 msk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
1 msk soja
1 msk sambal
oelek
1½ msk flytande
honung
1 tsk nymald
svartpeppar
2 msk kalvfond
konc
Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden.
Knyt ihop påsarna och låt marinera i kylskåpet i minst 1
timma (gärna längre).
Smörj pottan med olja
Lägg ned revben inkl marinad (ev lite buljong)
Kör på låg effekt 4½ tim
Plocka upp revbenen med en tång så att du lämnar vätskan
kvar - jag ska snart tala om vad det blir
Glace
3 msk honung
3 msk heinz chilisause
1 msk slotts
orgnal senap
3 msk mörk
sirap
1 msk balsamvinäger
2 tsk ingefärapulver
1 krm salt
1 msk mango
chutney
Röres slätt
Lägg revbenen på en ugnsplåt och pensla dom rejält med
glacen
Kör i 225 graders ugn 10 - 13 min så du får fin färg - ta ut
ur ugn - njut
Detta är dom godaste revben jag ätit på många år
Så detta kommer att bli mitt standardrecept
Marinaden + vätskan från revbenen hade jag tänk göra sås på,
men eftersom det var så mycket olja i den så valde jag att sila av den - kyler
den - imorgon tar jag bort topplagret som består av fett och kastar det -
resten fryser jag in för att ha som buljong till en gryta framöver
DAGENS MIDDAG
Sambalmarinerade Revben Low & Slow på Toast Hamburgerdressing, Sallad, Salsa, Tomat