tisdag 14 april 2020

Kockens Pepparsås - Recept


Bläddrade lite i mina inlägg och hittade detta recept från 2016

En god sås



Kockens Pepparsås - Du behöver
1 tsk hel vitpeppar
1 tsk hel kryddpeppar
2 tsk grönpeppar
2 tsk rosépeppar
1 tsk flingsalt
1-2 msk smör
1 msk rapsolja
1 tsk tomatpuré
2 msk rödlök, finhackad
½ tsk dragon i vitvinsvinäger
1 msk kalvfond konc (vi hade hemkokt av karré)
3 dlvatten
1 dlrödvin
2 msk konjak
3 dlgrädde
ev salt
maizenaredning

Pepparsås - Gör så här
Stöt pepparsorterna och saltet grovt i mortel.
Rosta pepparsorterna och saltet i en varm, såspanna, (sauteuse)
Tillsätt smör, olja och tomatpuré, fräs hastigt
Tillsätt löken och dragon och fräs hastigt medan du vispar
Slå på kalvfond, vatten, rödvin, konjak
Låt koka ihop i ca 10 min.
Slå sedan i grädden och låt sjuda ytterligare i ca 10-15 min.
Smaka ev. av med salt
Red med maizena