Korvlåda med tomatgräddsås, purjo och paprika
1½-2 dl
hemkokt tomatsås (recept längre ned i det här inlägget)
Salt, grovmald svartpeppar, oregano
Gör så här:
Börja med att koka tomatsås och under tiden förbered allt
annat.
Jag har en stor gratängform som jag smörjer med rapsolja
eller smör
Lägg den skivade falukorven i 3 rader
Lägg paprika och purjo mellan raderna
Tillsätt grädden i tomatsåsen och smaka av med salt och
svartpeppar.
Häll tomatsåsgrädden över korv och grönsaker, toppa med
osten
Kör 20-25 min i 200 graders varmluftsugn (225 grader i
vanlig ugn)
Servera med ris.
Tomatsås - Ingredienser:
1 finhackad gul lök
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
1 tsk svartpeppar grovmalen
1 msk oregano
1-3 st
rivna vitlöksklyftor, (smaksak)
Tomatsås - gör så här:
Svetta löken i ca 15 min i oljan på låg värme, det får inte
brännas
Höj värmen och tillsätt tomatpurén, fräs 1 min
Tillsätt resten - koka upp under omrörning
Minska värmen rejält - sätt på lock
Låt sjuda 45-60 min - rör om då och då
Ta av locket och låt reducera ned till lätt krämig
konsistens, rör om då och då
Smaka av med oregano, salt, grovmald svartpepper och ev
socker
Servera med ris, potatisstomp eller pressad potatis