Eller
Polpettone francese con mozzarella.
Digione e salsa al pepe verde.
Asparago.
Svensk
husmans möter Italien samt england
och
kraschar i frankrike
½ msk smör att steka i
1 msk dijon
1 msk chilisause
1 tsk dragon
½ tsk timjan
½ tsk salvia
½ tsk basilika
1-2
tsk baskrydda (smaksak)
½ dl potatismospulver
½ dl vatten
Så här gjorde jag
Började med att ta fram matberedaren
Mixade rödlök, vitlök, fint, lät fräsa försiktigt i smöret så löken mjuknar
Stoppade mozzarella, dijon, chilisause, ägg, potatismospulver, kryddor och vatten i matberedaren och mixade slätt men inte för länge så det skulle bli segt.
Blandade köttfärs, lökfräs och ostmassa så det blev jämt fördelat - inte mer - segt ni vet.
Formade en limpa i ugnssäkerform - stoppade i kall ugn och startade den på 80 grader. - körde 1 tim
Satte termometer i limpan och ställde in alarmet på 68 grader
Höjde värmen till 200 grader och stängde luckan.
När termometerlarmet pep så tog jag limpan ur ugnen och satte den under folie.
Nu är det bara att fixa tillbehören medan limpan vilar sig fast och go
SÅS
Dijon och grönpepparsås
1 msk smör
2 tsk finhackad rödlök
1 tsk grönpeppar
½ tsk tomatpuré
2 tsk rödvinsvinäger
maizenaredning
Fräs
rödlök, grönpeppar och tomatpuré hastigt i smöret
Tillsätt,
buljongtärning och rödvinsvinäger, låt fräsa till tärningen smält
tillsätt
vatten och låt sjuda 6-7 min
Smaka ev
av med salt och vitpeppar
Red med
maizena - Done
DAGENS MIDDAG
Meatloaf français avec Mozzarella.
Dijon et sauce au poivre vert.
Asperges.
French Meatloaf with Mozzarella.
Dijon and green pepper sauce.
Asparagus.