onsdag 26 juni 2019

Korv à la Forsell - Recept





Korv à la Forsell som jag gör den.


Ingredienser 3-4 port:
500 gram falukorv, strimlad (typ korvstroganoff)
1-2 msk smör
3 msk tomatpuré
5 dl mjölk 3%
3½ msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
3 msk senapsrelish (se nedan)
1-2 msk dill, hackad, fryst (½ dl om den är färsk)
1 tsk baskrydda
1 tsk vegeta eller aromat (jag hade vegeta)

Senapsrelish
2 msk bostongurka
1 msk slotts senap orginal
½ krm cayennepeppar
2½ krm gurkmeja


Gör så här:
Blanda ihop bostongurka, senap, cayenne och gurkmeja till en senapsrelish.
Gör gärna det någon timme innan så den får dra ihop smakerna i kylen.

Hetta upp smöret i stekpanna.
Fräs tomatpuré hastigt.
Tillsätt falukorven och stek till fin färg.
Ställ åt sidan.
Gör en redning av mjölet och lite av mjölken.
Koka upp mjölk, buljong, och senapsrelishen.
Tillsätt redningen under omrörning.
Sjud i cirka 5 minuter.
Tillsätt den strimlade falukorven i tomatpuré.
Tillsätt dillen och smaka av med kryddorna.
Sjud några minuter.

Servera med ris eller potatis.