En rolig och god variant på falukorv
Falukorv med doft av mellanöstern
samt Russinbasmati och libanesisk
yoghurt
Ingredienser Portioner: 4 st
800 gram Falukorv
1 burk Tomater (hela / burk)
1 msk Spiskummin (mald)
12 st Torkade aprikoser
1 styck Zucchini
2 st Gul lök
1 st Röd lök
6 klyftor Vitlök
1 st Citron
1 kruka Mynta (färsk)
Babyspenat
Russinbasmati
3 dl Basmatiris
1 dl Russin
1 tsk Curry
Libanesisk yoghurt
torkad mynta
Tillagning
1.
Sätt ugnen på 175ºC. (konvektorugn150ºC )
Skiva falukorv och lägg den i
ugnssäker form. Skiva zucchini. Skala och skiva lök. lägg ner lök och zucchini
på den skivade falukorven.
2. Pressa vitlöksklyftor.
Grovhacka aprikoser. Riv citronskalet och pressa citronen. Blanda juicen med
tomat, vitlök aprikos och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Bred över
korven. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
3. Koka Basmatiris enligt
anvisning på förpackningen med curry i vattnet.
4. Blanda yoghurt, vitlök och
torkad mynta, smaka av
5. Tag ut korven. Strö över
citronskal, mynta och mandel.
6.
Servera med Rusinbasmati, babyspenat och libanesisk yoghurt