torsdag 7 maj 2015

Falukorv med doft av mellanöstern - Recept


En rolig och god variant på falukorv



Falukorv med doft av mellanöstern samt Russinbasmati och libanesisk yoghurt

Ingredienser Portioner: 4 st
800 gram Falukorv
1 burk Tomater (hela / burk)
1 msk Spiskummin (mald)
12 st Torkade aprikoser
1 styck Zucchini
2 st Gul lök
1 st Röd lök
6 klyftor Vitlök
1 dl Sötmandel
1 st Citron
1 kruka Mynta (färsk)
Babyspenat

Russinbasmati
3 dl Basmatiris
1 dl Russin
1 tsk Curry

Libanesisk yoghurt
1 dl turkisk youghurt
1 st vitlöksklyfta
torkad mynta

Tillagning
1.  Sätt ugnen på 175ºC. (konvektorugn150ºC )
Skiva falukorv och lägg den i ugnssäker form. Skiva zucchini. Skala och skiva lök. lägg ner lök och zucchini på den skivade falukorven.

2. Pressa vitlöksklyftor. Grovhacka aprikoser. Riv citronskalet och pressa citronen. Blanda juicen med tomat, vitlök aprikos och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Bred över korven. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.

3. Koka Basmatiris enligt anvisning på förpackningen med curry i vattnet.

4. Blanda yoghurt, vitlök och torkad mynta, smaka av

5. Tag ut korven. Strö över citronskal, mynta och mandel.


6.  Servera med Rusinbasmati, babyspenat och libanesisk yoghurt