onsdag 27 maj 2015

Äppelbräserad karré med äppelsky och sauterade grönsaker - Recept


 Detta är en gammal favorit som jag gör för sällan


Orginalbilden från 2011
Receptet följer denna bild

Samma maträtt 3 år senare
Fast nu serverad med lätt gräddstuvad spenatpotatis
--------------
Presenterades i gamla bloggen lördag 10 september 2011
Samt dök upp på Spisat.se onsdag 28 september 2011 som gästbloggare

Ingredienser 4 Port:
800 g        Benfri karré i 2 cm tjocka skivor
1 förp       Konc Äppeljuice/dryck
1 st           Kalv eller hönsbuljongtärning
1 st           Äpple i bitar (svenska syrliga hade jag)
2-4 st        Skivade vitlöksklyftor (efter smak)
                  Mjöl till panering
                  Rapsolja att steka i
                  American BBQ grillkrydda
           
Tillbehör:
1 st           Rödlök skivad
1 st           Paprika strimlad
5 cm         Purjo strimlad (den gröna delen)
2 st           Syrliga äpplen i stavar
1 st           Röd chili strimlad
1 st           Smör - rejäl klick

Krydda karréskivorna  rejält med BBQ krydda på bägge sidor.
Vänd i mjöl och bryn hastigt i het olja hastigt på båda sidor tillsammans med vitlöken.
Dra ned värmen, tillsätt konc äppeljuice, äpplet och buljongtärning.
Låt sjuda under lock i 1 - 1,5 tim

Smörfräs tillbehören i het stekpanna till löken mjuknat lite.