Det här ett lergryterecept,
Men jag tror det är enkelt att köra i en Crock-Pot.
Fast då på hög effekt - samma tid som jag uppger i receptet.
Lergrytebräserad Högrev med Chili & vitlök,
Ha INTE bråttom när du tillagar detta. Det är värt att vänta
på !!!
Recept till ca 1 kg Högrev:
Lägg lergrytan i blöt i 30 minuter - När grytan är förberedd:
Lägg i botten på Lergrytan:
8-10 st
vitlöksklyftor, skalade
1 tsk sambal olaek
1 köttbuljongtärning, smulad
1 msk rosmarin (torkad)
3 msk worcestershire sause
Klappa in lite salt och grovmalen svartpeppar runt om
högreven,
Lägg den ovanpå kryddorna i lergrytan, sätt på locket,
Ställ in i KALL ugn, sätt ugnen på 200 grader.
2,5 timme senare, ta ut ur ugn, flytta högreven på egen
bricka och täck med folie, låt vila i 2 timmar.
Sila av skyn för den behövs till såsen.
Gräddsås med svarvinbärsgele
Smält 30 g
smör i en såspanna,
Tillsätt 1 rågad msk vetemjöl och vispa ihop med smöret,
Tillsätt skyn i omgångar så du inte får klumpar i såsen,
Låt puttra minst 4 min
Tillsätt 3
dl grädde, och 1 msk svartvinbärsgele,
Vispa ihop, smaka av med muschroom soy,
Låt koka upp och såsen är klar att servera...men den blir
godare om den får sjuda ca 10 minuter ytterligare.
Pommes Anna
Recept: Per Morberg
Vad blir det för mat, TV4
2008-02-04
En potatiskaka med få ingredienser som är perfekt till
söndagssteken, fågel eller grillat.
salt
peppar
Gör så här
Skala och skiva potatisarna tunt cirka 3-4 mm . Smörj en pajform och
lägg ett täcke potatis i botten (cirka 1 cm ).
Lägg över tunna skivor med smör (använd
en osthyvel), salta och peppra.
Fortsätt så tills potatisen är slut eller formen full.
Lägg
ett lock eller liknande över och en tyngd som press.
Sätt in i ugnen i 225 grader i 40-50 minuter och låt kakan
bakas klar.
Servera den nygräddade pommes Anna som en tårtbit.
Lergrytebräserad Högrev med Chili & vitlök,
Med Pommes Anna & Gräddsås med Svarvinbärsgelé
Samt en Äppelsallad
Smaklig spis
Reviderat rejält - Från gamla bloggen - onsdag 23 mars 2011