fredag 22 maj 2015

Jerkmarinerad Kycklingklubba - Recept

Ännu ett gott kycklingrecept
Det tar ett par dagar i marinad - men det är det värt



Jerkmarinerad kycklingklubba  10 port
10 st kycklingklubbor
1 msk kryddpeppar
1 msk timjan
1.5 tsk cayennepeppar
1.5 tsk grovmalen svartpeppar
1.5 tsk salvia
1 tsk muskot
1 tsk kanel
2 msk hackad vitlök
1 msk muccovadosocker eller farinsocker
1 st chilifrukt
0,5 dl olivolja alt. rapsolja
0.5 dl soya (japansk)
1.5 dl vitvinsvinäger
1,5 dl apelsinjuice

Hacka vitlök. Dela och kärna ur chilin. Hacka den fint. Blanda ingredienserna i en skål och se till att allt socker löser sig.
Häll marinaden över kycklingklubborna.
Ställ i kylen och låt marinera 1-2 dygn.

Denna kyckling kan låta jobbig, men plockar man fram allt till marinaden, så är det klart på 20-minuter.

Lägg sedan kycklingen i ugnsform och kör i ugnen ungefär 45 minuter på 150-175 grader beroende på ugn.

Servera med klyftpotatis. 

Vill man ha sås till kan man koka upp marinaden och tillsätta lite chilisås eller tomatkross och reda av med lite maizena. 

Kakaopulver utrört i vatten kan hällas i, och då påminner såsen lite om den mexikanska ”mole” såsen.

Recept från: Michael Bäckman Annerstaskolan


Tillagat och bloggat lördag 30 april 2011