Detta recept är ännu ett bra vardagsrecept
Gott, enkelt - och nyttigt
Detta recept presenterade jag i min gamla blogg måndag 25 april 2011
Idag har jag gjort en rejäl uppdatering
Kryddiga kycklingspett
Ingredienser 4 port
Marinad:
1 msk chiligrillkrydda
1 msk malen spiskummin
2 tsk salt
2 tsk honung
1 krm kajennpeppar
Ugnstemperatur 225º
Gör så här
Skär filéerna i tärningar på cirka 3 centimeter .
Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, cremé fraiche,
chiligrillkrydda, spiskummin, salt, honung och eventuellt kajennpeppar.
Lägg ner kycklingtärningarna i marinaden och låt stå i kylen
minst 2 timmar.
Låt träspett ligga i blöt innan kycklingbitarna träs på
spetten.
Stek i övre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt,
cirka 15-17 minuter.
---------------------
Coleslaw:
Dressing:
hackad persilja
salt
peppar
en nypa socker
några stänk worchester-sås
och
HP-sås
Gör så här
Koka upp lite vatten med salt i, cirka 0.5 liter .
Dela och ta bort rotstocken från vitkålshuvudet.
Finstrimla kålen och slå det kokande vattnet över.
Häll kålen i ett durkslag och spola av den med kallt vatten.
Låt kålen rinna av och lägg över i en bunke.
Blanda samman ingredienserna till dressingen och blanda den
med kålen.