onsdag 20 maj 2015

Kryddiga kycklingspett med Coleslow - Recept

Detta recept är ännu ett bra vardagsrecept
Gott, enkelt - och nyttigt


Detta recept presenterade jag i min gamla blogg måndag 25 april 2011
Idag har jag gjort en rejäl uppdatering


Kryddiga kycklingspett
Ingredienser 4 port
600 g kycklingfiléer, av lår eller bröst
Marinad:
3 st vitlöksklyftor
2 dl cremé fraiche
1 msk chiligrillkrydda
1 msk malen spiskummin
2 tsk salt
2 tsk honung
1 krm kajennpeppar

Ugnstemperatur 225º

Gör så här
Skär filéerna i tärningar på cirka 3 centimeter.
Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, cremé fraiche, chiligrillkrydda, spiskummin, salt, honung och eventuellt kajennpeppar.
Lägg ner kycklingtärningarna i marinaden och låt stå i kylen minst 2 timmar.
Låt träspett ligga i blöt innan kycklingbitarna träs på spetten.
Stek i övre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15-17 minuter.

---------------------

Coleslaw:
1 st                vitkålshuvud
Dressing:
1 dl               majonnäs
1 dl               gräddfil
1 st                finhackad gul lök
1 st                grovt riven morot
                      hackad persilja
                      salt
                      peppar
                      en nypa socker
                      några stänk worchester-sås
                      och HP-sås

Gör så här
Koka upp lite vatten med salt i, cirka 0.5 liter.
Dela och ta bort rotstocken från vitkålshuvudet.
Finstrimla kålen och slå det kokande vattnet över.
Häll kålen i ett durkslag och spola av den med kallt vatten.
Låt kålen rinna av och lägg över i en bunke.

Blanda samman ingredienserna till dressingen och blanda den med kålen.