Såg en repris med Per Morberg och blev så sugen på...
Surkål med äpple och fläsk i vitt vin
Använde dock inte samma recept....
Surkål med äpple och fläsk i vitt vin
Till det hade jag kokt potatis och senap
Recept - Choucroute garnie à l’Alsacienne
En typiskt rätt från Alsace.
Ingredienser 4 portioner
1 burk surkål
1 tsk kummin
Tillagning
1 Skölj surkålen i ett durkslag.
2 Skiva lök och äpple.
3 Varva kål, lök, äpple och kryddorna i en stor
traktörpanna. Lägg i buljongtärning, vin och vatten och låt puttra under lock
20 minuter.
4 Lägg kassler, fläsk och korvar ovanpå surkålen och sjud
ytterligare 10 minuter.
5 Servera ur pannan med kokt potatis, persilja och fransk
dijonsenap.
Recept från
Lottie Molund
lottie.molund@expressen.se
Jättegott !!!
Ett inlägg från min gamla blogg fredag 25 februari 2011