Detta bjöd jag på i min gamla blogg
söndag 8 maj 2011
Men då helt utan recept - det får ni nu
DETTA BEHÖVS:
Lasagneplattor
Fyllning
Minst 1
liter ostsås...
Smör och rapsolja att steka i
600 g parisergrill el falukorv, smakar olika, i små tärningar
600 g parisergrill el falukorv, smakar olika, i små tärningar
2 tsk grovmalen svartpeppar
½ zucchini, i små tärningar
250 g coctailtomater, kvartade
250 g coctailtomater, kvartade
½ dl chili sause,
Fräs parisergrill, svartpeppar, lök, vitlök och chili
Tilsätt och fräs, purjo, zuccini och coctailtomater
Tillsätt chilisause och låt puttra ett par minuter
Ställ åt sidan
Ingredienser: gärna mer
1 lit mjölk (alt 5 dl grädde och 5 dl mjölk)
1 msk vitlökspulver eller 1 riven vitlöksklyfta
Baskrydda (1-9 Vitpeppar-Salt)
GÖR SÅ HÄR
Smält smöret och tillsätt vitlöken
Vispa i mjölet slätt
Tillsätt mjölken under vispning - lite i taget
Låt sjuda i 5 minuter
Tillsätt feta osten - rör om lite
Tillsätt den rivna osten - rör ihop och ta från plattan
Smaka av med baskryddan
Blanda nu ihop korvfräs med ostsåsen
lägg ett lager fyllning med ostsås - bred ut
ett lager lasagneplattor
och upprepa det till fyllningen med ostsås är slut
se till att översta lagret får lite extra fyllning
(det går att fylla på med grädde)
Sedan massor av riven ost och sedan in i ugnen
200 grader 30 min
Känn med en sticka om det är mjukt och krämigt
Annars på med lite folie så det inte bränns och kör 5 -
10 min till
Ställ åt sidan och låt vila - gärna 15 - 30 min
Servera med sallad och chilisause