lördag 23 maj 2015

Korv & Grönsakslasagne - Recept

 Detta bjöd jag på i min gamla blogg
söndag 8 maj 2011
Men då helt utan recept - det får ni nu


DETTA BEHÖVS:
Lasagneplattor
Fyllning
100 g Riven ost, till topping, (gärna mer)
Minst 1 liter ostsås...



FYLLNING:
Smör och rapsolja att steka i
600 g parisergrill el falukorv, smakar olika, i små tärningar
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 st stor gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, riven
2 st färsk chili, finstrimlade, (utan kärnor)
10 cm purjolök, finstrimlad
½ zucchini, i små tärningar
250 g coctailtomater, kvartade
½ dl chili sause,



Fräs parisergrill, svartpeppar, lök, vitlök och chili
Tilsätt och fräs, purjo, zuccini och coctailtomater
Tillsätt chilisause och låt puttra ett par minuter
Ställ åt sidan

OSTSÅS
Ingredienser: gärna mer
1 lit mjölk (alt 5 dl grädde och 5 dl mjölk)
0,6 dl vetemjöl
50 g smör
1 msk vitlökspulver eller 1 riven vitlöksklyfta
150 g riven ost (gärna mer)
100 g fetaost, smulad
Baskrydda (1-9 Vitpeppar-Salt)


GÖR SÅ HÄR
Smält smöret och tillsätt vitlöken
Vispa i mjölet slätt
Tillsätt mjölken under vispning - lite i taget
Låt sjuda i 5 minuter
Tillsätt feta osten - rör om lite
Tillsätt den rivna osten - rör ihop och ta från plattan
Smaka av med baskryddan

Blanda nu ihop korvfräs med ostsåsen



Ta en smörad stor gratängform
lägg ett lager fyllning med ostsås - bred ut
ett lager lasagneplattor
och upprepa det till fyllningen med ostsås är slut
se till att översta lagret får lite extra fyllning
(det går att fylla på med grädde)
Sedan massor av riven ost och sedan in i ugnen
200 grader 30 min
Känn med en sticka om det är mjukt och krämigt
Annars på med lite folie så det inte bränns och kör 5 - 10 min till
Ställ åt sidan och låt vila - gärna 15 - 30 min


Servera med sallad och chilisause