tisdag 26 maj 2015

Spenatstuvade Makaroner med Sparrisfläsk - Recept

Ett vardagsrecept - med en eller ett par tvistar




Makaroner 1 stor - 2 små portioner
2 dl makaroner
2,5-3 dl mjölk
1 msk smör
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 msk socker
½ msk senap typ slotts orginal
1 näve babyspenat
150 gr rimmat sidfläsk i skivor, delat i 3 cm bitar
3 st sparrisar, med bottendelen avbryten, sköljd och delad i 1 cm bitar
lite rapsolja

Använd gärna en gryta som är belagt och träslev
Smält smöret, tillsätt 2,5 dl mjölk, ge ett uppkok
Tillsätt makaronerna, salt och minska värmen så det bara sjuder
Låt sjuda ca 25 minuter, rör om då och då
Om det behövs tillsätt mera mjölk.
Tillsätt, socker och senap, rör om höj värmen lite
Tillsätt spenaten rör om lite och vänta 30 sek
Done



Fläsket
Sätt lite olja i en stekpanna, fräs sidfläsket till det börjar få färg
Tillsätt sparrisen och fräs 1-2 min
Done

Servera med en klick chilisause