Jag älskar långkok
Presenterades söndag 27 mars 2011 - i min gamla blogg
Nu rejält uppdaterat
Räkna med minst 3
timmars koktid
Portergryta med
rotsaker & potatismos
10-15 cm
Purjolök, gröna delen, strimlad
1 msk Kryddpeppar,
1 msk Enbär,
1 tsk Rosmarin,
3 msk Konc Köttfond
1 msk Soya
1 tsk Salt
Grytbitar, vitlöksklyftor,
gula och röda lökar, Allt detta brynes i smör.
Tillsätt: Porter,
fond och kryddor. Låt puttra i ca 2 - 2,5 timme.
Tillsätt: Rotselleri,
kålrot, och palsternacka, Låt puttra ca 30 min.
Passa under tiden på
att smörfräsa strimlade champinjoner.,
Tillsätt champinjoner,
purjo, morot och 1 dl
svartvinbärsgelé, låt puttra ca 30 min.
Smaka av med soya och
ev salt.
Ev red med lite
maizena.