Molokhia är smala gröna blad som påminner om spenat, och i Egypten används de till den mycket populära soppan me samma namn.Till soppan serverar man kokt kött, ris, och vinägerlök som var och en kan kombinera efter egen smak.
Bilderna kommer från förra gången jag gjorde detta
Ta bort köttet så har du en underbart god vegetarisk soppa
2 tsk salt
10 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk smör
1st gul lök, finhackad
1 msk vitvinsvinäger, (vi har picklad rödök till)
Låt koka upp och ta bort skummet som bildas med en sked.
Lägg i den hackade löken, pepparkornen och saltet
Låt köttet sjuda med locket på 30-40 min
Finhacka spenaten (jag kommer att mixa i slutet)
Ta up köttet och håll det varmt
Lägg ned spenaten i buljongen och låt den sjuda i 5 minuter
Skala och hacka vitlöken.
Smält smöret i en stekpanna och fräs vitlöken i 1 till 2 minuter
Krydda med koriander och häll vitlöken i soppan.
Skala och finhacka den gula löken och blanda med vinäger.
Servera soppan med det kokta köttet, vinägerlöken, och koktris i separata skålar
Varmt pitabröd i bitar ska det vara till
Dagens middag
Molokhia med tillbehör
Kokt Kött, Ris, och Vinägerlök
Min matgäst tycker det var lagom saltat - jag tillsatte rätt mycket salt själv
Receptet kommer från