Då infaller frågan - vad är fjällsida??
Det ser ut som sidfläsk och smakar sidfläsk
Mer vet jag inte
Idag kör jag Crock-Potten
Det går att köra i ugn, men fodrar då mer passning
Olja i botten pottan - sedan fläsket med skinnsidan nedåt.
Stoppade ned en stor lök som jag delat på och sedan 1 dl vatten.
Jag kryddade på med rätt mycket grovmalen svartpeppar.
Och avslutade med lite honung på toppen
Satte pottan på 6 timmar låg effekt
6 Timmar senare flyttade jag över fläsket till ett ugnsäkert fat
Täckte med honung och körde i ugnen på 200 grader i 15 min
Tog ut och lät vila
---------------------------
Till lunch idag blev det
Sidfläskburgare med sallad, ost och steksky
---------------------------
Till middag blev det en klassiker
Stekt Fläsk med Löksås och Potatis
Löksås
kan göras på många sätt - Idag gjorde jag så här
1 msk smör
1 st liten gul lök, strimlad
2 dl grädde
baskrydda
maizenaredning
Smälte smöret och stekte löken på mediumvärme
När löken började vara genomskinlig så tillsatte jag grädden
Lät det hela sjuda på låg värme i 15 min
Smakade av det med baskrydda
Redde lite med maizena och gav det ett snabbt uppkok
Klart