måndag 25 maj 2015

Dubbelpanerad Ost- & Skinkfylld Schnitzel.- Recept



Detta presenterade jag i min gamla blogg söndag 29 maj 2011
Men då utan recept - vilket kommer nu




600 g            benfri fläskkotlettrad
1 tsk             baskrydda
8 st               skivor lagrad ost
4 st               skivor rökt skinka
1 tsk             paprika pulver
1 tsk             dragon
2,5 dl            vetemjöl
3-4                ägg
3-4 dl            pankomjöl
3-4 msk        smör till stekning
3 msk           rapsolja till stekning


Blanda ihop kryddorna

Börja med att putsa kotletten.

Tänk dig kotlettraden i fyra bitar - men du ska skära 8 ggr, det första skäret ska inte gå helt igenom, spara ca 1 cm, nästa skär ska gå rakt igenom.
Nu har du den första schnizeln, upprepa till du har 4 st.

Vik ut köttet och lägg det mellan 2 ark plasfolie och banka ut köttskivorna till ca 0,3 - 0,5 cm tjocklek. Köttbankare eller undersidan på en kastrull går bra att banka med.

Krydda insidan av köttbitarna
Lägg ost-skinka-ost på halva köttbiten och vik ihop.

UPPDATERING - en klick skånsk senap på varje skinkskiva

Häll ut mjölet på en stor tallrik. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop dem lätt, häll sedan ut pankoströbrödet på en till stor tallrik. Vänd köttskivorna ordentligt i först i vetemjöl, därefter i ägg även där ordentligt och till sist i pankoströbrödet. Låt gärna schnitzlarna ligga en stund innan stekningen som görs strax före servering.

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek schnitzeln 3-4 min på varje sida på medelvärme, ströbrödet bränns lätt om man steker på för hög värme. Man kan också tillsätta mer olja och nästan fritera schnitzeln som alternativ.


Servera genast

Dubbelpanerad Ost- & Skinkfylld Schnitzel.
Svamp och Rödvinsstuvning & Spenat och Chilisallad.