Detta presenterade jag i min gamla blogg söndag 29 maj 2011
Men då utan recept - vilket kommer nu
1 tsk baskrydda
1 tsk paprika
pulver
1 tsk dragon
3-4 ägg
3-4 dl
pankomjöl
3-4 msk smör
till stekning
3 msk rapsolja
till stekning
Blanda ihop kryddorna
Börja med att putsa kotletten.
Tänk dig kotlettraden i fyra bitar - men du ska skära 8 ggr,
det första skäret ska inte gå helt igenom, spara ca 1 cm , nästa skär ska gå rakt
igenom.
Nu har du den första schnizeln, upprepa till du har 4 st .
Vik ut köttet och lägg det mellan 2 ark plasfolie och banka
ut köttskivorna till ca 0,3 - 0,5
cm tjocklek. Köttbankare eller undersidan på en kastrull
går bra att banka med.
Krydda insidan av köttbitarna
Lägg ost-skinka-ost på halva köttbiten och vik ihop.
UPPDATERING - en klick skånsk senap på varje skinkskiva
UPPDATERING - en klick skånsk senap på varje skinkskiva
Häll ut mjölet på en stor tallrik. Knäck äggen i en djup
tallrik och vispa ihop dem lätt, häll sedan ut pankoströbrödet på en till stor
tallrik. Vänd köttskivorna ordentligt i först i vetemjöl, därefter i ägg även
där ordentligt och till sist i pankoströbrödet. Låt gärna schnitzlarna ligga en
stund innan stekningen som görs strax före servering.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek schnitzeln 3-4
min på varje sida på medelvärme, ströbrödet bränns lätt om man steker på för
hög värme. Man kan också tillsätta mer olja och nästan fritera schnitzeln som
alternativ.
Servera genast
Dubbelpanerad Ost- & Skinkfylld Schnitzel.
Svamp och Rödvinsstuvning & Spenat och Chilisallad.