fredag 10 april 2015

Salsiccia köttbullar med bandpasta och parmesan - Recept

Detta recept kommer från Per Moberg,

Jag tillagade detta recept 2009 
Och det blev inget kvar av 4 portioner
när jag och kompisen avnjutit detta 


Antal portioner:4
Färdigt på: 30 min

Du behöver detta:
800 g  rimmad fläsk eller rimmat bogfläsk
1 st     vitlöksklyfta
3 dl     torrt vitt vin
500 g  champinjoner
4 dl     grädde
           salt och svartpeppar


Gör så här:
1. Grovmal köttet.
2. Pressa vitlöken, blanda runt och tillsätt 2 dl av vinet på lägsta hastighet ca: 5 min.
3. Forma sedan smeten som "köttbullar" och bryn i gyllene i smör.
4. Dela sedan champinjonerna i fyra delar och bryn lätt i pannan.
5. Häll resten av vinet över champinjonerna och grädden.
6. Smaka av med peppar och lite salt.
7. Lägg ner Salsiccia bullarna i såsen.

8. Koka pastan och blanda även den i såsen, och servera med riven parmesanost.

Serveras med bandpasta
25 g riven parmesanost/port



BTW
De va gött