Idag tar jag inte upp hur man steker en fin köttbit
Men däremot 2 andra recept
Dagens Middag
Grönpepparsky
1 msk smör
1 msk tomatpuré
½ vitlöksklyfta, riven
2 msk grönpepparkorn
ca 2 msk kalvfond, konc
Fräs smör, tomatpuré, vitlök, grönpepparkorn
Tillsätt 2 msk kalvfond och vatten
Låt sjuda ned till halva mängden
Smaka av med ev lite mera kalvfond
Till redning:
alt 1: maizena redning
alt 2: 50
gram smör som vispas ned precis före servering
Smörstekt Ryggbiff med Grönpepparsky
Polentabiffar
1 msk kalvfond
50 gr riven ost
smör att steka i
Koka upp vatten och fond i en kastrull
Vispa ned polentan i en kastrull och låt sjuda i 5 min - nu
har du gröt
Vispa ned osten
Häll upp polentan i en vattensköljd form och låt kallna.
Skär den kalla polentan i valfri form
Stek den i i smör ca 3 min på vardera sida
Smörfrästa Polentapuckar