onsdag 8 april 2015

Ryggbiff, Grönpepparsås, Polentapuck

Idag tar jag inte upp hur man steker en fin köttbit
Men däremot 2 andra recept

Dagens Middag

Grönpepparsky
1 msk smör
1 msk tomatpuré
½ vitlöksklyfta, riven
2 msk grönpepparkorn
ca 2 msk kalvfond, konc
5 dl vatten
Fräs smör, tomatpuré, vitlök, grönpepparkorn
Tillsätt 2 msk kalvfond och vatten
Låt sjuda ned till halva mängden
Smaka av med ev lite mera kalvfond
Till redning:
alt 1: maizena redning

alt 2: 50 gram smör som vispas ned precis före servering



Smörstekt Ryggbiff med Grönpepparsky

Polentabiffar
2,5 dl vatten
1 msk kalvfond
0,5 dl polenta
50 gr riven ost
smör att steka i
Koka upp vatten och fond i en kastrull
Vispa ned polentan i en kastrull och låt sjuda i 5 min - nu har du gröt
Vispa ned osten
Häll upp polentan i en vattensköljd form och låt kallna.
Skär den kalla polentan i valfri form
Stek den i i smör ca 3 min på vardera sida

Smörfrästa Polentapuckar