Chili Con
Carne är en av mina favoriträtter.
Letar ofta efter det perfekta receptet.
Sammanställer här 3 olika varianter jag gillar
Ver 1: en
mild och god chili - har varit en favorit i många år
Ver 2: tanken
är att den ska vara nyttigare, lätt att göra vegan
Ver 3: en
köttigare variant
Att steka i
ver 1
|
ver 2
|
ver 3
|
|
4 port
|
4 port
|
8 port
|
|
Smör eller margarin
|
1 msk
|
-
|
1 msk
|
Rapsolja
|
1 msk
|
2 msk
|
1 msk
|
Fräs
Köttfärs
|
250 gr
|
200 gr
|
250 gr
|
Grytbitar, finstrimlade
|
-
|
-
|
250 gr
|
Gul
lök, finhackad
|
Tillsätt
Tomatkross 1 burk 1 burk 1 burk
Tomatkross 1 burk 1 burk 1 burk
Heinz vita bönor i tomatsås
|
1 burk
|
1 burk
|
1 burk
|
Stora vita bönor (Smörbönor)
|
1 burk
|
1 burk
|
1 burk
|
Kidneybönor
|
-
|
1 burk
|
1 burk
|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
|||
Köttuljongtärning
|
|||
Röd paprika, i småbitar
|
|||
Chilipowder
|
1 msk
|
4 msk
|
5 msk
|
Röd chili, urkärnad & finhack
|
-
|
||
Mald spiskummin
|
-
|
2 tsk
|
3 tsk
|
Låt puttra
under lock på svag värme i ca 30 min
Smaka av med
salt, svartpeppar och mer chilipulver om det behövs
Tillsätt
Grillad paprika, hackad grovt
|
-
|
-
|
|
Färsk Spenat
|
-
|
-
|
|
Bacon, knaperstekt i bitar
|
-
|
-
|
Låt sjuda
3-5 min
Servera med ett gott lantbröd.
Det här är dom chilikryddor jag har till min Chili Con Carne
Kockens Chilipulver är rätt bra
Men jag föredrar Santa Marias variant Chilipowder - den är riktig bra
|