måndag 20 april 2015

Biff med Lök - Asiatiskt Crossover Recept

Har väl inte full koll på var kryddorna och stilen hör hemma - så ja skriver crossover

Biff med Lök 2 port

Strimla
300 gr             fläskschnizel,

Blanda marinaden
1 dl                  olja
2 msk              soja
1 msk              fish sause
2 msk              kalvfond
1 klyfta           vitlök,riven
1 tsk                sesamolja
1 tsk                potatismjöl
1 tsk                sambal olaek
2 tsk                ingefärspulver
1/2 tsk             bikarbonat

Marinera köttet i minst två timmar eller så går det bra att förbereda dagen före

Koka en förp nudlar, sila av och spara buljongen - kyl

1 st                  stor rödlök (eller 2 små), strimlad
3 st                  ägg



Fräs hastigt ägget i olja, het panna under omrörning
Lägg på sidotallrik
Fräs löken till den börjar mjukna och bli glansig
Lägg på sidotallrik

Woka köttet med marinad i väldigt het panna 5-8  minuter.
Bara så att köttet blir genomvarmt
Vänd ned nudlar och späd med ett par matskedar buljong

Vänd ned löken och ägget, rör om och värm på

Servera med en skvätt sweet chilisause