Grekisk älgfärspaj med fetaost och oliver.
Lätt mozzarella och tomatsallad.
Behöver jag säga mer?
|
Här kommer receptet:
Pajdeg
1,5 msk vatten, kallt
1 nypa salt
Fyllning
3 msk flytande margarin
salt
svartpeppar, grovmalen
Tillagning
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen
för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in degen i plastfolie och låt
den vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C .
2. Kalva ut degen och klä en osmord pajform, ca 22 cm i diameter med
pajdegen. Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst
ner i ugnen i ca 12 minuter. Sänk sedan värmen till 200°C .
3. Skala och hacka löken .
4. Bryn lök och älgfärs i smör eller margarin under
omrörning så att färsen blir riktigt finfördelad.
Smaka av med salt och peppar.
5. Skiva oliverna, blanda ner dem, majsen och
fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsröran.
6. Vispa ihop ägg och mjölk - salta och peppra. Häll
äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela.
7. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
8. Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad.
Recept - Herrklubben Trivselpolarna 4/12-2010