Detta är oxå ett sådant recept som jag blev ombedd att skapa till en kompis
Och även denna gång tog det ett tag innan jag själv fick prova på det
Idag med reviderat recept
Foto tagit 2010 med 1 pixel mobilkamera utan blixt |
Kockens vilda filé - 4 portioner
1-2 msk enbär
2 msk svartvinbärsgelé
1 msk viltfond
smör
och olja till stekning
Salt,
svartpeppar
Smält smör i en panna med rapsolja
Stek löken och svampen
Krydda med lite salt
Tillsätt enbär, svartvinbärsgelé,
rödvin, fond och vatten
Låt få ett uppkok
Tillsätt grädden och vispa såsen under uppkok
Ställ åt sidan
Skär filén i ca 5-7 cm tjocka skivor
Fräst filén i smör och rapsolja i het panna runt om,
Krydda med salt och rikligt med grovmalen svartpeppar
Lägg i gratängform och häll
svampsåsen ovanpå
Ställ i ugn 175 grader till filén
har en innertemp på 65 grader
Ta ur ugnen och täck med folie, låt
vila i 10 min
Servera med hasselbackspotatis,
rostad potatis eller annan favorit.
Recept RuneEdin
Lades upp i min gamla blogg lördag 13 november 2010