tisdag 14 april 2015

Ostkrämfylld Laxfilé med Västerbottenoststuvad Potatis - Recept


Detta recept gjorde jag som slutprov i grundkursen innan kockutbildningen
På smakskalan fick jag 13 av 15 möjliga poäng

Tyvärr inte en orginalbild - har aldrig fotat den - men detta är mycket likt

Ostkrämfylld Laxfilé med Västerbottenoststuvad Potatis
4 port:

Fisken - detta behövs:
600 gr laxfilé med skinnet kvar
200 gr kesella eller philadelphia ost
50 gr västerbottenost riven
½ tsk salt och vitpeppar (9 del salt 1 del vitpeppar)

Fisken - gör så här:
Mixa ihop ostarna
Skär laxfilén i ca 2,5 – 3 cm bitar
salta och peppra
Gör ett snitt i tjockaste delen av filén
Fyll snittet med oströran
Ugnstek på skinnsidan i ca 15 – 20 min 150-175 grader till innertemp 69 grader

Potatis - detta behövs:
800 gr potatis tärnad
2-3 dl Grädde
½-1 dl västerbottensost riven
salt och vitpeppar (9 del salt 1 del vitpeppar)

Potatisen - gör så här:
Råstek potatisen några minuter (ca 10-15 min)
Salta och peppra försiktigt
Tillsätt grädde i omgångar till önskad krämighet uppnås
Låt koka in
Dra grytan från spisen och rör ned riven västerbottenost
Smaka av med salt och vitpeppar


Runes recept
Från gamla bloggen - onsdag 12 november 2009