lördag 18 april 2015

Asiatisk Kycklinsoppa

Detta recept är utlagt några ggr - men detta är i princip orginalreceptet


Detta behövs:
Matsoppa:
1 st Kycklingfilé i småbitar
1 morot skuren i fina strimlor (tändsticksstorlek)
1 lit Vatten
2-3 st Hönsbuljong tärningar

1 st vitlöksklyfta finhackad

10 cm purjolök finhackad
1 dl Kokosgrädde eller en extra krämig kokosmjölk
1 msk Dragon

1 msk Olja till stekning
Lite maizena till redning
Salt, vitpeppar

Gör så här:
Hetta upp en gryta med oljan
Fräs vitlöken, moroten och kycklingen i någon minut
Tillsätt vattnet och buljongtärningarna, koka upp
Låt sjuda 5 min
Tillsätt purjon och dragonen
Låt sjuda i 5min
Tillsätt kokosgrädden samtidigt som du vispar snabbt
Ge det hela ett uppkok
Red med maizena till lätt krämig konsistens
Smaka av med salt och vitpeppar

Förrättssoppa:
(så ersätter du kycklingfilén med en hönsbuljongtärning extra)

Hetta upp en gryta med oljan
Fräs vitlöken och moroten i någon minut
Tillsätt vattnet och buljongtärningarna, koka upp
Låt sjuda 5-7 min
Tillsätt purjon och dragonen
Låt sjuda i 5 min
Tillsätt kokosgrädden samtidigt som du vispar snabbt
Ge det hela ett uppkok
Red med maizena till lätt krämig konsistens
Smaka av med salt och vitpeppar
(Om du vill ha en slät soppa så mixar du en och silar genom fin sil))


Recept RuneEdin