Jag vill ju inte påstå att jag är expert på Libanesisk mat
Men vi hade ett kort tag en restaurang här i Vännäs som serverade bl.a. Libanesisk mat.
Och denna maträtt smakar likadant och lika gott som den jag åt där
1-3 tsk Sambal olaek
1-2 msk Spiskummin
1- 2 st Citroner rivet skal och lite juice
1 msk Mynta
Vatten
Salt
Fräs kött och lök i het panna
Tillsätt sambal olaek, spiskummin,
citroncest, mynta ajvar och vatten så det täcker över köttet.
Rör om och låt sjuda i 1,5 – 2
timmar, tillsätt lite vatten om det behövs, smaka under tiden av grytan,
tillsätt extra kryddor om så behövs och salta
Köttet kommer att bli så mört att
det faller isär, och därigenom också reder grytan….DÅ.....
Då är det dags att servera
med basmatiris