Detta är en gammal favorit - Något uppdaterat recept
800 gr köttfärs
20 medelstora potatisar, skalade, skivade
salt och svartpeppar
Bryn lök och köttfärs
Smaka av med salt och svartpeppar
Ställ åt sidan - Koka ostsås
Ostsås
2 msk vetemjöl
ev 3 msk rosépeppar, krossad
salt och vitpeppar (9 del salt, 1 del vitpeppar)
Smält smör - och fräs vitlöken (och ev rosépepparn)
Vispa ned mjölet
Tillsätt mjölken i omgångar - Vispa
Ge ett uppkok mellan varven
Låt sjuda minst 3 min
Rör ned osten
Smaka av med salt och vitpeppar
Blanda potatis, köttfärs och lökfräs samt ostsås
Lägg i stor gratängform
Avsluta med ett rejält lager riven ost ovanpå
Gratinera längst ner i ugnen i 50-60 min på 200 grader
Ta ut ur ugnen
Låt vila en stund så den sätter ihop sig
Recept: Rune Edin