söndag 26 april 2015

Grillpremiär med vänner från Övik - Flera Recept

Så var det dax för den årliga grillfesten 
med mina vänner från Örnsköldsvik

Dom landande här vid 12 snåret och då drog vi på Ica för kompleteringshandla och hitta på något att äta till lunch 
Det blev:

TAPAS


Tapas
Gruyré grottlagrad
Kalamata Oliver
Seranoskinka
Chorizokorv
Lomskinka
Partara Ost provancale
Ölkorv
Grisini


Sedan blev det till att börja förbereda maten 
& starta upp Fasta Paviljongen - det var inte tvärgjort

__________________________________________


Fläskhare
Marinad
1 dl         svartvinbärssaft
½ dl        rapsolja
7 st         rivna vitlöksklyftor

Skars i 2 cm tjocka kivor, plattades ut lite
Marinerades i 5 timmar och vändes sedan i salt och svartpeppar innan grillning





__________________________________________

MajoBearnise med sting 
Tag fram en smal bunke eller skål med raka kanter men så pass vid att mixerstaven går ner. - I bunken lägger du sedan:

1 matsked        dijon senap,
1 matsked        vitvinsvinäger,
1 matsked        dragon,
1 st                    ägg
3 - 4 droppar     tryffel olja
 ½ - 1 tsk            sambal olaek
1 nypa peppar och en nypa salt.

Knäck i ett helt ägg,
stänk på ett par droppar tryffelolja, inte för mycket.
Den skall finnas där men inte ta överhanden.
Häll i vitvinsäger, tillsätt dragon och sambal olaek
Häll på 2.5 dl raps eller solrosolja.

Kör ner mixerstaven i botten och kör igång.
Jobba försiktigt upp och ner med staven och snabbt har allt blandat sig.
Täck över och ställ i kyl och smaka av dagen efter med mer syra, sälta eller dragon om det behövs.

Idiotsäkert!
Majonnäsen håller sig länge i kylen dessutom.


__________________________________________





Kycklingspett

Zuccini,
Paprika,
Champinjoner
Rapsolja,
Honung,
Kebabkrydda



__________________________________________



Ryggbiff, Angus, Herreford 

Rubba med Beef Dust
Vispa ihop glace
½ dl        honung
½ dl        sweet chili sause
½ dl        chili sause
½ dl        Teriyaki sause
1 msk     ingefärspulver
1 msk     colmans senapspulver

Grilla en sida, vänd och pensla med glace. vänd igen, pensla med glace, vänd och bränn på
Innertemp 60 grader är dom klar, låt vila under folie.








__________________________________________

Linda Sparris och Halloumiost med bacon
Blir kanon på grillen
__________________________________________

Potatispaket
3 st Delikatess potatis /paket
1/4 Gul lök, grovhackad /paket
½ tsk Rosmarinsalt /paket
½ tsk Timjan /paket
50 gram smör /paket

Borsta och dela potatisarna i 3 bitar
Förkoka potatisen 7 min - kyl
Starta ugnen på 225 gr
Förbered foliepaket
Lägg lök och potatis i botten
Krydda rör om lite
Lägg på smöret
Förslut foliepaketet väl
Lägg i ugnsäkerform
Vi stoppade in det hela i ugnen när vi började grilla 
Och ställde tiden på 20 min
_______________________________________

Jamen då kör vi






Till detta serverades några tillbehör till dom som ville ha
Recept - >>> Runes Rökiga BBq sås <<<-- Recept


Recept-->>>Picklad Rödlök <<<--Recept

Kvällen avslutades med
En god Irish coffee