Så var det dax för den årliga grillfesten
med mina vänner från Örnsköldsvik
Dom landande här vid 12 snåret och då drog vi på Ica för kompleteringshandla och hitta på något att äta till lunch
Det blev:
TAPAS
Gruyré grottlagrad
Kalamata Oliver
Seranoskinka
Chorizokorv
Lomskinka
Partara Ost provancale
Ölkorv
Grisini
Sedan blev det till att börja förbereda maten
& starta upp Fasta Paviljongen - det var inte tvärgjort
__________________________________________
Marinad
½ dl rapsolja
Skars i 2 cm tjocka kivor, plattades ut lite
Marinerades i 5 timmar och vändes sedan i salt och svartpeppar innan
grillning
__________________________________________
MajoBearnise med sting
Tag fram en smal bunke eller skål med raka kanter men så pass vid att mixerstaven går ner. - I bunken lägger du sedan:
1 matsked dijon senap,
1 matsked vitvinsvinäger,
1 matsked dragon,
3 - 4 droppar tryffel olja
½ - 1 tsk sambal olaek
1 nypa peppar och en nypa salt.
Knäck i ett helt ägg,
stänk på ett par droppar tryffelolja, inte för mycket.
Den skall finnas där men inte ta överhanden.
Häll i vitvinsäger, tillsätt dragon och sambal olaek
Häll på 2.5 dl raps eller solrosolja.
Kör ner mixerstaven i botten och kör igång.
Jobba försiktigt upp och ner med staven och snabbt har allt blandat sig.
Täck över och ställ i kyl och smaka av dagen efter med mer syra, sälta eller dragon om det behövs.
Idiotsäkert!
Majonnäsen håller sig länge i kylen dessutom.
__________________________________________
Kycklingspett
Zuccini,
Paprika,
Champinjoner
Rapsolja,
Honung,
Kebabkrydda
__________________________________________
Ryggbiff, Angus, Herreford
Rubba med Beef Dust
Vispa ihop glace
½ dl honung
½ dl sweet chili sause
½ dl chili sause
½ dl Teriyaki sause
1 msk ingefärspulver
1 msk colmans senapspulver
Grilla en sida, vänd och pensla med glace. vänd igen, pensla med glace, vänd och bränn på
Innertemp 60 grader är dom klar, låt vila under folie.
__________________________________________
Linda Sparris och Halloumiost med bacon Blir kanon på grillen |
Potatispaket
3 st Delikatess potatis /paket
1/4 Gul lök, grovhackad /paket
½ tsk Rosmarinsalt /paket
½ tsk Timjan /paket
50 gram smör /paket
Borsta och dela potatisarna i 3 bitar
Förkoka potatisen 7 min - kyl
Starta ugnen på 225 gr
Förbered foliepaket
Lägg lök och potatis i botten
Krydda rör om lite
Lägg på smöret
Förslut foliepaketet väl
Lägg i ugnsäkerform
Vi stoppade in det hela i ugnen när vi började grilla
Och ställde tiden på 20 min
_______________________________________
Jamen då kör vi
Till detta serverades några tillbehör till dom som ville ha
Recept - >>> Runes Rökiga BBq sås <<<-- Recept |
Recept-->>>Picklad Rödlök <<<--Recept |