onsdag 11 februari 2015

Test: 275 gr Hamburgare i Paninigrillen


Har länge velat prova köra kött i min paninigrill. 
Visste ju att den fungerade bra på mackor

Men hur skulle en hamburgare från grunden bli ?

Började med att blanda nötfärs lätt med:
Salt och vitpeppar, 1 ägg och 1 tsk potatismospulver
Plastade och ställde i kylen en timme

Startade Paninigrillen på max
Formade och plattade till 2 burgare på ca 275 gr vardera
Lade dom på grillen och pressade ihop grillen.
(tips: längst ned i inlägget)

 Medan burgarna låg på grillen så förberedde jag tillbehören
Fransktoast fylld med ost 
(kördes i grillen efter burgarna)
Skar sallad och lök
 Tog fram ost som lades på burgaren medan toasten var i grillen
När toasten var klar toppade jag den med:
Hemmagjord dressing, sallad, burgare, och lök

Några tips till er som oxå vill prova detta:

Minska inte värmen - då kan vätska lämna burgaren

Samma sak gäller att efter att du pressat till den första gången
pressa inte mer - risk för att vätska lämnar burgaren


Gissa vem som gjorde dom 2 misstagen