Vad som är bra med recept, är att man kan se det som en karta.
Man ser vart man ska - men väljer själv vägen dit.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Så
här skrev: Janne Gawek:
Ni som gillar kinamat här är ett toppen recept som jag
fick för 30 år sen av en gammal kinesisk tant i en asiatisk butik.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Jag hade inte alla ingredienser - Så jag valde att göra det så här:
300 gr kött (jag tog fläskschnizel)
1 msk soja
1 tsk sesamolja
2 tsk potatismjöl
½ msk kalvfond
1 msk soja
1 tsk sesamolja
2 tsk potatismjöl
½ msk kalvfond
1/2 tsk bikarbonat
½ dl rapsolja
1 äggvita
½ dl rapsolja
1 äggvita
Skar köttet i strimlor, la i påse
Blandade marinaden, hällde över köttet
Marinerade över natten
1 pkt nudlar i buljong - förkokas och kyls, läggs åt sidan
2 stora skivor rödlök och 7 cm strimlad purjo - försteks, läggs åt sidan
2 ägg - försteks lätt, läggs åt sidan
Wokade köttet hastigt i
en het panna
Tillsatte lök, ägg och nudlar