Premiär för mig idag.
Belgiska Våfflor.
Det har jag aldrig ätit eller gjort förr
http://theresematochbak.blogspot.se/2015/01/belgiska-vafflor-i-ugn.html
Jag läste receptet och tyckte det var rätt mycket socker i.
Och när jag vipade grunden tyckte jag den var för tjock.
Så jag ändrade mängderna
Och här kommer min variant
3 äggulor
3½ dl mjölk
1 knivsudd salt
1 tsk bakpulver
½ dl socker
3 äggvitor
Tillsätt det smälta smöret och vispa igen.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dom
i smeten.
Grädda i hett våffeljärn till gyllenbrun färg
Jag serverade dom med hjortronsylt
Önskar jag haft vispad grädde eller lite glass till
Jag tycker fortfarande det är för mycket socker för min smak
Fast jag undviker ju socker
Passar nog bäst som efterrätt