Tänker idag bjuda på mitt recept på hamburgerdressing
Det blir krämigare med en hemslagen majonäs
Recept på det hittar ni längst ned i detta inlägg
Ingredienser - burken till nedre vänster är färdig dressing
Reviderat 2015-05-23
6-7 delar Majonäs
6-7 delar Majonäs
3 delar Bostongurka
4 delar Chilisause
1 del Senap
På med locket
Har du varit noga med hygeinen så håller det ca 2 veckor
Hemlagad Majonnäs
1 msk fransk senap
1 tsk vitvinsvinäger
2 äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
2 äggulor
salt och peppar
Gör så här
- Alla
ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig.
- Blanda vitvinsvinäger, äggulor, salt, peppar och senap i en skål. vispa ihop
- Tillsätt
oljan försiktigt, i början bara droppvis, under flitig vispning.
- Smaka
av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några droppar
vatten