Detta behövs till köttet:
1 kg Fläskhare (Fläskytterfilé = Benfri kotlett)
2 msk Teryakisås
2 msk Sweet chilisause
1 msk Konc kalvbuljong
2 msk Flytande Smör eller margarin
Salt, grovmald svartpeppar
Detta behövs till potatisen:
1 morot
2 stora eller 4 normala potatisar
1,5-2 dl grädde
Smör och rapsolja
Salt och vitpeppar (9 del/1 del)
Smörj en sockerkaksform (jag la bakplåtspapper)
Salt och svartpeppar i botten
Lägg fläskharen på plats
Blanda Teryakisås, Sweet chilisause, Konc kalvbuljong, Flytande Smör
Häll blandningen över fläskharen och pensla in
Lägg ett lager svartpeppar
Stoppa in termometer och ställ in på 68 grader
Stoppa in i kall ugn - starta ugnen på 70 grader
Kör ca 5 timmar - höj värmen - kör till termometern ljuder
Ta upp köttet och vira in i folie - låt vila
Skala och tärna morot, börja råstek den i smör och olja - rör om då och då
Skala och tärna potatis, tillsätt till moroten - rör om då och då
Tillsätt salt och vitpeppar
När du börjar få färg så tillsätt ca 0,5 dl vatten och låt sjuda in.
Tillsätt grädden - sänk värmen och låt sjuda ca 5- 10 min
Servera med rödbetor