söndag 6 december 2015

Ostfyllda Kycklingbomber

Vad som är bra när jag provar recept är att jag kan informera vad man inte ska göra - Alltså gör inte som jag gjorde.

Sedan försöker jag skriva till receptet så det ska fungera bättre.

Orginalet har jag efter mitt inlägg - inkl video

Ostfyllda Kycklingbomber / Garlic Parmesan Chicken Bombs


Ingredienser:
2 dl mjöl
1 dl finriven Halloumi (jag grovrev, inte bra)
3 msk chicken gourmet
2 st ägg, vispade
3 st ceddarostbitar (inte för stora, som jag gjorde)
1 st kycklingbröst
Zigges BBQ
Gör så här
Blanda mjöl, halloumi, chicken gourmet i en skål till panering.
Vispa ägg i en separat skål för panering.
Skär kycklingbröst i stora bitar. (2-3 bitar)
Skär en skåra i kycklingbröst i mitten, men inte hela vägen igenom.
Skär en liten bit av osten som passar in i kycklingen och stoppa den.
Doppa den stoppade kycklingen i mjölet, sedan in i ägget, och tillbaka in i mjöl, skaka av överflödigt.
Stek i het olja tills gyllenbrun, ca 3-4 minuter per sida.



Dagens Middag

Ostfyllt Kycklingbomb
Saffransris
Friterad Haloumiost
Friterad Lökring
Hade flera lökringar men förstår inte vart dom tog vägen...burp...ooop...ursäkta...
Ajvar


-----------------------

ORGINALET Tror jag

Garlic Parmesan Chicken Bombs
Recipe By Christina Stumbaugh | November 10, 2015

Orginalrecept från


If  you like jalapeno poppers, you are going to love these! The chicken breast gives the appetizer substance making it the perfect substitution for those nights you don’t want a heavy meal. Of course, it also makes a great pre-dinner snack.
The combination of chicken, cheddar cheese and parmesan creates a flavor explosion that your taste buds will love you for!
Check out this quick demo video by BuzzFeed Food to get the quick version. The recipe is printed below the video:
Garlic Parmesan Chicken Bombs



Ingredients:
1 cup flour
1/2 cup grated parmesan cheese
1 tsp garlic powder
1 tsp parsley
Pepper to taste
2 eggs, beaten and set aside
Block of cheddar cheese
1 Chicken breast

Directions:

Mix flour, parmesan, garlic powder, parsley, and pepper in a bowl to make the breading. Mix egg in a separate bowl for breading.
Slice chicken breasts into large chunks.
Cut a slit in the chicken breast down the middle, but not all the way through.
Cut a small stick of cheddar that will fit into the chicken and stuff it in.
Dip the stuffed chicken into the flour, then into the egg, and back into the flour, shaking off excess.
Fry in hot oil until golden brown, about 3 minutes per side.
Serve with marinara, parmesan, or parsley to finish