Kvällens experiment - och Nyårsmiddag
Idag får ni bara receptet på Nyårskarrén
För jag ville lägga ut detta före midnatt
Recept på tillbehören & experimentet kommer om ett år
Marinad
½ dl balsamicovinäger
½ dl ketchup
½ dl rödvinsvinäger
½ dl sirap, mjörk
½ dl honung
1 msk rosmarin
1 msk ingefära
1 msk svartpeppar grov
1 msk salt
1 tsk salvia
1 tsk bikarbonat
Se till att ha rymlig skål när ni blandar marinaden
Den sväller när bikarbonaten kommer i. - Lägg allt i rymlig påse och försök pressa ut luften - låt
marinera minst över natten (10 tim) vänd
då och då.
Potatisbakelse |
När jag tog ut steken var den inte helt tinad, men det gör
inget
Stoppa i ugn på galler i form med vätska under
Tomat och rödlökssallad |
--------------------------
Nu finns det 2 sätt att göra det på
Ska du äta idag
Kör på ca 75 graders ugn till 68 graders innertemp
Ta upp ur ugnsform -
linda in i alufolie - låt vila 1-2 timmar
Skiva tunna skivor - servera
--------------------------
Fryst blomkål - ska bli sås |
Jag skulle äta dagen efter - då gjorde jag så här
Kör på ca 75 graders ugn till 60 graders innertemp
Ta ut och lägg på kallt fat - låt svalna
I kyl över natt
Inför servering - skär ½ cm tjocka skivor
Salta lätt på båda sidor
Grilla 1-3 min på bägge sidor - medelhög värme
(jag hade grillpanna - riktig grill överlägset)