Jag tycker inte om Lutfisk
Men då får jag väl försöka göra något åt det
Kanske en Cheddargratinerad Lutfisk |
Receptet är justerat lite efter att jag tillagat maten
Lutfisk - Ingredienser
2-3 port
1 msk salt
(lutfisken sväljer mycket salt)
½-1 tsk dill
½-1 tsk kryddpeppar mald
1 klick smör till formen
Lutfisk - Gör så här
Gnid in fisken med salt och lägg den i en sil
Låt den
rinna av ca 10 min
Lägg den sedan i smord ugnsform med skinnsidan ner
Krydda på med dill och kryddpeppar
Häll över ostsåsen - Strimla över osten
Kör i ca 200 graders ugn ca 30 min
TIPS!
Vill du ha lutfisk med fastare konsistens?
Lägg fisken i rikligt med kallt vatten i några timmar eller
över natten. Låt det stå kallt. Byt vatten ett par gånger.
Ostsås - Ingredienser
1 msk smör
2 tsk kryddpeppar - Mortlas fint
1,5 msk vetemjöl
salt
(1 dl
riven cheddarost - sparas till topping av fisken)
Ostsås - Gör så här
Smält smör, fräs kryddpepparen hastigt
pudra över mjölen och vispa slätt
Tillsätt mjölken i omgångar under omrörning
Sjud 5 min - smaka av med salt
Ta grytan från plattan - rör ned osten
Dagens Middag
Ostsås & Cheddargratinerad Lutfisk
Smörstekt Kulpotatis
Baconflakes & Gröna Ärtor
Hade på tok för bråttom att fota och äta
Så jag glömde ju bacontoppingen
Bjuder här på några Bonusbilder
#Jul #Lutfisk