Fick igår (lördag) besök av en mycket god vän sedan 37 år.
Och som är vegetarian - så därför blev det vegetariskt till middag.
Jag äter alldeles för lite vegetariskt känner jag.
Det är ju gott.
1,5 msk Smör
1,5-2 msk Vetemjöl
3-4 dl Mjölk
ca 200 g Broccolibuketter (fryst)
ca 200 g Spenatbricketter (fryst hackad)
ca 200 g Blomkål (fryst)
3-5 msk Knorr grönsakskrydda
(efter egen smak)
Smör till
gratängformen
Hetta upp smör, vispa
ned mjölet slätt
Tillsätt mjölk i
omgångar med ett lätt uppkok mellan
Tillsätt grönsakskrydda
(jag har mycket i)
Låt sjuda 5 min
Minska värmen och rör ned hälften av osten
Vänd ner broccolibuketterna i såsen, rör om
Vänd ner spenaten i såsen, rör om
Vänd ner blomkålen i såsen, rör om
Lägg i smörad gratängform, lägg över resten av osten
Gratinera i ugn 200 grader ca 20 – 30 minuter
Till detta serverades Tagliatelle
(c)2015 Rune Matomanen Edin