söndag 13 december 2015

Broccoli, Blomkål & Spenatgratäng - Recept - Vegetariskt

Fick igår (lördag) besök av en mycket god vän sedan 37 år.
Och som är vegetarian - så därför blev det vegetariskt till middag.

Jag äter alldeles för lite vegetariskt känner jag.
Det är ju gott.


1,5 msk Smör
1,5-2 msk Vetemjöl
3-4 dl Mjölk
ca 200 g Broccolibuketter (fryst)
ca 200 g Spenatbricketter (fryst hackad)
ca 200 g Blomkål (fryst)
3-5 msk Knorr grönsakskrydda (efter egen smak)
3 dl Riven ost
Smör till gratängformen

Hetta upp smör, vispa ned mjölet slätt
Tillsätt mjölk i omgångar med ett lätt uppkok mellan
Tillsätt grönsakskrydda (jag har mycket i)
Låt sjuda 5 min

Minska värmen och rör ned hälften av osten
Vänd ner broccolibuketterna i såsen, rör om
Vänd ner spenaten i såsen, rör om
Vänd ner blomkålen i såsen, rör om
Lägg i smörad gratängform, lägg över resten av osten
Gratinera i ugn 200 grader ca 20 – 30 minuter

Till detta serverades Tagliatelle
(c)2015 Rune Matomanen Edin