Jag har ju spridit ut julmaten över flera dagar
Idag kommer sista julmaten.
En gräddigt krämig Janssons frestelse - Eller...
.....Inte.....Jag försöker vara nyttigare
Därför gjorde jag en Matjespudding
Det går att göra detta snabbare.
Men det blir inte alls lika bra
5-6 st ägg, stora (jag hade 8 små)
½ dl grädde
½ dl matjesspad
Klädesholmens matjessill är min favorit
Smörj gratängform
Koka upp vatten med 2-3 msk salt
Skala, tunnskiva och förkoka
potatisen 5-10 min
Häll av i durkslag
Skiva och förstek (karamelisera)
rödlöken i lite olja på låg värme 10-15 min
Finhacka dillen
Vispa ihop ägg, grädde och
matjesspad
Blanda potatis, rödlök, dill och
matjessill i den smorda formen
Häll över äggstanningen
Kör i 200 graders ugn till dess
äggstanningen "satt" sig, prova med sticka
Det tog 30 min i min ugn
Dagens Middag
Matjespudding
Smörstekt Sparris
Rödbetor