Revben med Julglace 2015
Marineras
i
1 dl glögg
2
msk muschroom soy
1
msk chilisause
1
msk ingefärapulver
1
tsk kryddpeppar, mald
1
tsk svartpeppar, grov
2
tsk colemans senapspulver
1
tsk rosmarin
Inget
salt än
Jag lät dom marinera i 2 dygn och vände mellan varven
Men 6 timmar räcker
Tillagning
Olja
i botten på Crock-Poten
Häll
i revben och marinad - alltihop
Tillsätt
en grovhackad lök
Och
2 msk kryddpeppar
Salta
ovanpå - ca 1 msk
Fyll
på med vatten nästan så det täcker
På
med locket
5
timmar på låg effekt
Lyft
upp revbenen försiktigt - och låt svalna
Gör
nu glaze
Glace
till Revben Julen 2015
Ingredienser:
till
2 kg
tjocka revben
½
dl matolja
½
dl glögg konc
2
msk muschroom soy
3
msk flytande honung
1
msk ingefära
1
msk colemans senapspulver
2
msk kalvfond
1
msk svartpeppar, grov
1
tsk kardemumma
Gör
så här:
Blanda
ihop ingredienserna till glacen i en bunke
Värm
upp ugnen till 200 grader,
Se
till att alla revben blir rejält täckta av glacen
All
glace går åt
Stoppa
in i ugnen ca 20 minuter
Vill
du ha mer färg kör 5 min till