onsdag 23 december 2015

Revben med Julglace i CrockPoten - Recept


2 kg revben, skuren i grova bitar



Revben med Julglace 2015

Marineras i
1 dl äppeldryck, konc
1 dl glögg
2 msk muschroom soy
1 msk chilisause
1 msk ingefärapulver
1 tsk kryddpeppar, mald
1 tsk svartpeppar, grov
2 tsk colemans senapspulver
1 tsk rosmarin
1 st kanelstång
10 st nejlikor, hela torkade
2 st lagerblad
1 st gul lök, skalad utan ändar

Inget salt än

Jag lät dom marinera i 2 dygn och vände mellan varven
Men 6 timmar räcker


Tillagning
Olja i botten på Crock-Poten
Häll i revben och marinad - alltihop
Tillsätt en grovhackad lök
Och 2 msk kryddpeppar
Salta ovanpå - ca 1 msk
Fyll på med vatten nästan så det täcker
På med locket
5 timmar på låg effekt
Lyft upp revbenen försiktigt - och låt svalna

Gör nu glaze


Glace till Revben Julen 2015
Ingredienser:
till 2 kg tjocka revben
½ dl matolja
½ dl glögg konc
1 dl mörk sirap
1 dl chilisause
2 msk muschroom soy
3 msk flytande honung
1 msk ingefära
1 msk colemans senapspulver
2 msk kalvfond
1 msk svartpeppar, grov
1 tsk kardemumma

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till glacen i en bunke
Värm upp ugnen till 200 grader,
Se till att alla revben blir rejält täckta av glacen
All glace går åt
Stoppa in i ugnen ca 20 minuter
Vill du ha mer färg kör 5 min till