lördag 5 december 2015

Krämig Risgrynsgröt - Recept

Risgrynsgröt ???
Det är väl inget speciellt...Kanske inte
Men den kan bli lite annorlunda




Ingredienser 1-2 port
1 dl          grötris
1,5 dl       vatten
½ tsk       salt
1 tsk        socker
1             kanelstång
1 msk      smör
2 dl          grädde
1,5-2 dl    mjölk

Gör så här
Lägg ris och vatten i en gryta - låt svälla några timmar
Tillsätt salt, kanelstång och smör
Koka upp och låt sjuda några minuter - rör om
Tillsätt grädde o mjölk i omgångar - rör om
Ge det ett snabbt uppkok - rör om
På med lock och låt sjuda 35-45 min
Rör om då och då
Börjar den svälla för mycket så tillsätt mer mjölk
När grynen är genomkokt är det klart

Om du vill kan du låta den eftersvälla ett tag innan servering

Dagens Middag

Krämig Risgrynsgröt
Kanel & Socker
Mjölk


Resterna av gröten ska jag äta kall med hjortronsylt imorgon
(om det finns kvar då)