Risgrynsgröt ???
Det är väl inget speciellt...Kanske inte
Men den kan bli lite annorlunda
½ tsk salt
1 tsk socker
1 kanelstång
1 msk smör
Gör så här
Lägg ris och vatten i en gryta -
låt svälla några timmar
Tillsätt salt, kanelstång och smör
Koka upp och låt sjuda några
minuter - rör om
Tillsätt grädde o mjölk i omgångar
- rör om
Ge det ett snabbt uppkok - rör om
På med lock och låt sjuda 35-45 min
Rör om då och då
Börjar den svälla för mycket så
tillsätt mer mjölk
När grynen är genomkokt är det
klart
Om du vill kan du låta den
eftersvälla ett tag innan servering
Dagens Middag
Krämig Risgrynsgröt
Kanel & Socker
Mjölk
Resterna av gröten ska jag äta kall med hjortronsylt imorgon
(om det finns kvar då)
(om det finns kvar då)