Jag har lagt ut många recept på pannbiff i bloggen
Strunta i dom !!!
Ingredienser
Färsen:
1-1½ msk baskrydda
Löksky
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
salt och peppar
Karameliserad lök
Smör, rapsolja
Gör så här:
Biffarna:
Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter.
Tillsätt och blanda färs med lök, ägg och baskrydda.
Forma biffar
(jag använder ofta ett dl mått för att få samma
storlek på biffarna.)
Hetta upp rapsolja, tillsätt smör
När det slutar fräsa, minska värmen 2-3 snäpp (av 6)
Stek en liten provbiff och smaka av kryddningen,
krydda på
om det behövs
Stek biffarna ett par minuter på varje sida tills de fått
fin färg
Efterstek biffarna i 200 graders ugn,
ca 10 minuter tills de
är genomstekta.
Passa nu på att göra - Karamelliserad lök:
Tillsätt löken samt lite smör och rapsolja
i samma stekpanna
som biffarna stekts i
Låt gå på väldigt låg effekt 15-20 min
Rör om då och då
Ta upp lite drygt hälften av löken
Lägg löken på biffarna
eller ett serveringsfat
Och direkt till - Skysåsen:
Nu är löken som är kvar i pannan karameliserad,
Tillsätt 2 msk
kalvfond och pudra över mjölet
Tillsätt vatten i omgångar och vispa lite
under tiden
Sjud i ca 5 min - smaka av med salt och peppar.
Dagens Middag