onsdag 23 december 2015

Kavring - Recept


Idag kommer receptet från en bloggkollega

Tack Therése för receptet
Blogg: Therése mat & bak


Kavring
2 limpor

9 dl          filmjölk (1000g)
2 dl          mörk sirap
75 g         smält smör
1 msk      malda brödkryddor
1 msk      salt
4 tsk        bikarbonat
15 dl        rågsikt

Sätt ugnen på 180°C.
Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke.
Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt.
Tillsätt det i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.

Fördela degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.

Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 1 tim.
Låt dem svalna i formarna.
Limporna håller sig färska och goda ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur.
                                                           /Therése mat & bak

-----------------------

Nästa gång jag gör denna ska jag ha russin i