Idag kommer receptet från en bloggkollega
Tack Therése för receptet
Blogg: Therése mat & bak
Kavring
2 limpor
1 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 180°C .
Häll filmjölk, sirap och smör i en
bunke.
Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat
och rågsikt.
Tillsätt det i filmjölksblandningen
och rör ihop allt till en kladdig deg.
Fördela degen i två limpformar, ca
1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.
Grädda bröden längst ner i ugnen i
ca 1 tim.
Låt dem svalna i formarna.
Limporna håller sig färska och goda
ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur.
/Therése mat & bak
-----------------------
Nästa gång jag gör denna ska jag ha russin i
/Therése mat & bak
-----------------------
Nästa gång jag gör denna ska jag ha russin i