Här kommer fortsättningen på Nyårsmaten
Med recept och kommentarer på tillbehören
Blomkålssås med grönpeppar
½ dl fryst blomkål
½ dl vatten
1 msk grönpeppar
1-2 krm baskrydda
1 msk grönsaksfond
ev baskrydda
Hacka blomkål i små bitar
Koka upp vatten med blomkål, grönpeppar och baskrydda
Låt sjuda ihop till nästan allt vatten är borta
Mixa allt rejält
Häll över i såspanna (samma som jag använde innan)
Tillsätt grädde och grönsaksfond- låt sjuda 10 min
Smaka av med baskrydda
Klart
--------------------------------------
Tomat och Rödlökssallad
½ st rödlök, stor - finstrimlad på längden
1 msk torkad persilja
1 krm baskrydda
2 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 stänk tabasco
1 tsk riven vitlök
Blanda tomater, rödlök, persilja och baskrydda
Vispa ihop, olja, vinäger, tabasco och vitlök
Blanda ihop allt
Ställ åt sidan och låt vila till servering
Och nu kommer vi till mitt experiment
Potatisbakelsen
Det blir inte så mycket recept utan mer lite funderingar
Jag gjorde ett potatismos enl konstens alla regler
Pressade potatisen och tillsatte smör, grädde och kryddor
Det fanns inte en knöl överhuvuttaget
Blev ett ganska fast potatismos
Tyckte jag kryddade det i överkant
Det räckte inte
La ett blad smördeg på ugnsplåten
Toppade med ca 3 msk potatismos
Täckte med ett blad smördeg
Penslade med ägg och körde i ugn 15 min
Det blev ..... vet inte hur jag ska beskriva det
Men om jag öst massor av såsen på det hade det blivit kanon
Så torrt utan sås - och tråkigt utan krunch
Gör mycket sås och mixa inte potatisen för väl
Jag kommer att fortsätta att utveckla detta - det är inte
färdigt än.
Visst är det rätt bra med en blogg som provar
Så ni
slipper misslyckas