lördag 2 januari 2016

Lövbiffragu med Spagetti





Detta behövs 4port:
400 g lövbiff
1 msk smör
2 msk rapsolja
2 tsk tomatpuré
½ tsk grovmalen svartpeppar
2 st röda lökar, grovhackade
1 st vitlök, riven
1 st röd paprika, strimlad
2 morötter, delade snett över (8 bitar)
1 msk kalvfond konc
1-3 dl vatten
Salt & grovmald svartpeppar


Gör så här:
Finstrimla lövbiffen - mot fibrerna VIKTIGT
Annars blir det skosula
Hetta upp smör o olja
Fräs köttet så det får färg - tillsätt lite svartpeppar
Tillsätt tomatpuré + vitlök och fräs hastigt
Sänk värmen och tillsätt löken - låt den svettas ca 5 min
Tillsätt paprika och kalvfonden
Täck med vatten, låt sjuda i ca 15 min
Tillsätt morötter, fyll på med mer vatten vid behöv
Låt sjuda ca 15 min - det ska vara nästan slut vatten när det är klart.

Servera