söndag 31 januari 2016

Potatis & Blomkålsgratäng - Recept på en höft




Detta är en relativt mager variant
Det är ett måste att ha en belagd gryta till den




Detta behövs
ca 5 potatisar, skalade och tunnskivade
ca 2 dl finhackad blomkål (tinade och hackade fryst)
1 msk rapsolja
½ msk vetemjöl
2-4 dl mellanmjölk
1 tsk baskrydda till att börja med
1,5 dl riven ost


Gör så här:
Hetta upp oljan, vispa ned mjölet
Tillsätt 2 dl mjölk i omgångar till det tar ihop
Tillsätt 1 tsk baskrydda - vispa ihop
Tillsätt skivad potatis och hackad blomkål
Låt sjuda ca 5-7 min - smaka av med lite mer baskrydda
Vänd ned hälften av osten
Häll allt i smörad ugnsform - toppa med sista osten
Kör i 200 graders ugn 35 -45 min (beroende på ugn)

Ta ut gratängen och låt vila 5-10 min innan servering