lördag 30 januari 2016

Veg - Halloumibiff - Rödlök & Basilikadressing - Recept




Hade främmande idag
Erbjöd henne tidigare i veckan att välja från en meny jag hade
Det blev vegetariskt



Halloumibiff

Ingredienser - ca 4 port
1 morot
250 g halloumiost
2 vitlöksklyfta
2 msk maizenamjöl
2 msk ströbröd
1 tsk grovmald svartpeppar
1 tsk sambal olaek
3 ägg
2 msk rapsolja

Ekologiska ägg som min gäst hade med sig

Så här gör du
Skala moroten. Riv morot och halloumi grovt.
Skala och finriv vitlöken. - Lägg allt i en bunke.
Tillsätt maizena, ströbröd, svartpeppar, sambal, ägg och rapsolja
Blanda ordentligt
Forma smeten till 4-5 burgare
Hetta upp olja och smör i en panna
När smöret slutar fräsa, minska värmen till hälften
Stek biffarna på medelvärme ca 7-8 min per sida

--------------------

Bakad rödlök- och basilikadressing
Recept Ica Buffe

Ingredienser - 4 port
2 rödlökar
1 tsk rapsolja
2 tsk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar
1/2 kruka basilika
1/2 dl majonnäs

Ugnsbakad Rödlök

Så här gör du:
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär lökarna i klyftor.
Vänd runt dem i en bunke med rapsoljan och vinägern.
Krydda med salt och peppar.
Lägg lökarna på en plåt eller i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de är mjuka.
Ta ut och låt svalna.
Plocka av basilikabladen och hacka dem.
Mixa löken i en matberedare.
Blanda med majonnäs och basilika.
Smaksätt med salt och peppar.



Hemlagad Majonnäs
2 äggulor
1 msk vinäger
4 dl matolja
1 msk fransk senap
salt och peppar

Gör så här
Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig.
Blanda äggulor, vinäger, salt, peppar och senap i en skål.
Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis, under flitig vispning.
Smaka av med salt och peppar.


Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten

--------------------

Potatis och blomkålsgratäng - Recept --->>> HÄR

--------------------
DAGENS VEGETARISKA MIDDAG
Halloumibiff 
Potatis & Blomkålsgratäng
Bakad Rödlök &Basilikadressing