Hade främmande idag
Erbjöd henne tidigare i veckan att välja från en meny jag hade
Det blev vegetariskt
Halloumibiff
Ingredienser - ca 4
port
1 morot
2 vitlöksklyfta
2 msk maizenamjöl
2 msk ströbröd
1 tsk grovmald
svartpeppar
1 tsk sambal olaek
3 ägg
2 msk rapsolja
Så här gör du
Skala moroten. Riv
morot och halloumi grovt.
Skala och finriv
vitlöken. - Lägg allt i en bunke.
Tillsätt maizena,
ströbröd, svartpeppar, sambal, ägg och rapsolja
Blanda ordentligt
Forma smeten till
4-5 burgare
Hetta upp olja och
smör i en panna
När smöret slutar
fräsa, minska värmen till hälften
Stek biffarna på
medelvärme ca 7-8 min per sida
--------------------
Bakad rödlök- och
basilikadressing
Recept Ica Buffe
Ingredienser - 4
port
2 rödlökar
1 tsk rapsolja
2 tsk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar
1/2 kruka basilika
1/2 dl majonnäs
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225°C .
Skala och skär
lökarna i klyftor.
Vänd runt dem i en
bunke med rapsoljan och vinägern.
Krydda med salt och
peppar.
Lägg lökarna på en
plåt eller i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills
de är mjuka.
Ta ut och låt
svalna.
Plocka av
basilikabladen och hacka dem.
Mixa löken i en
matberedare.
Blanda med majonnäs
och basilika.
Smaksätt med salt
och peppar.
Hemlagad Majonnäs
2 äggulor
1 msk vinäger
1 msk fransk senap
salt och peppar
Gör så här
Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika
att det skär sig.
Blanda äggulor, vinäger, salt, peppar och senap i en skål.
Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis, under
flitig vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten
--------------------
Potatis och blomkålsgratäng - Recept --->>> HÄR -------------------- |
DAGENS VEGETARISKA MIDDAG
Halloumibiff
Potatis & Blomkålsgratäng
Bakad Rödlök &Basilikadressing