Vardagsmat - vilket innebär genvägar
Det ska vara snabbt, enkelt och gott
Dubbelpanerad Lax - 1Port
½ dl vetemjöl + 1 tsk torkad dill
1 ägg + 1 tsk baskrydda
½ dl pankoströbröd
2 msk rapsolja
2 msk smör
Krydda fisken.
Blanda mjölet med dill och vispa ägget med
baskrydda
Sedan är det dags för dubbelpanering
Vänd fisken i mjölet sedan ägget och avslutningsvis i
pankoströbrödet
Det är viktigt att varje moment i paneringen täcker fisken
rejält - annars blir det svårt att få pankopaneringen att sitta fast
Hetta upp smör och olja i stekpanna till det slutar fräsa
Minska värmen till hälften lägg ned den panerade fisken
Smörstek på medelhögvärme på båda sidor till 60 graders
innertemp
Spenatpotatismos - 1Port
Idag var jag lat, men det är ju vanlig torsdag
så jag kokade upp ca 2 dl vatten med 25 gr smör
Samt 1-2 krm curry + 1-2 krm baskrydda
När det kokade stoppade jag i en näve babyspenat
tog från plattan och vispade ihop till önskad konsistens
med potatismospulver.
(Hade det inte varit för att jag håller igen med fettet hade jag ersatt hälften av vattnet med grädde)
Jag har slutat köpa Felix utan köper numera Coops X-tra
Eftersom jag piffar upp det själv - och tycker det är bättre
Dagens Middag
Dubbelpanerad Lax
Spenat-Potatismos
Dressing med Dill och Gurka
Krispiga Gröna Ärtor
Dressingen blev jag inte helt nöjd med (även om den fungerade
till maten) så den får ni inget recept på